Routes

De routes lopen, afhankelijk van de afstand die men kiest, door Molenhoek, Mook, Plasmolen, Middelaar, Cuijk, Katwijk, Linde en Heumen. Maar ook langs de mooie natuur van de Mookerhei, langs de Maas, Mookerplas, Heeswijkse en Kraaijenberge plassen. Onderweg komt u door gebieden waar grote grazers los rondlopen. Dit betekent voor hondenbezitters dat hun viervoeters aan de lijn moeten. Ook van u als wandelaar wordt verwacht dat u op de paden blijft en de natuur niet verstoord. De route van 31 km steekt de Maas over via de veerpont. Wandelaars op deze afstand dienen de overtocht zelf te betalen (€ 0,50). De pont vaart op  zon- en feestdagen vanaf 09.00 uur. De wandelaars op de andere 2 afstanden steken de Maas over via de nieuwe fietsbrug.

Onderweg zijn er in Cuijk en in Heumen in ieder geval mogelijkheden voor een “koffie to go”. Als er nog meer versoepelingen komen van de maatregelen zijn er wellicht meer mogelijkheden voor de horeca onderweg.

De grootste verschillen met de reguliere tocht zo als die in het verleden werd  georganiseerd zijn:

 

Startbureau

Helaas is het door de geldende Corona beperkingen niet mogelijk een start- en finishbureau neer te zetten. Zonder een verkregen vergunning mag de gebruikelijke tent niet geplaatst worden. Dit houdt in dat er geen fysieke inschrijving kan plaats vinden bij de start en route afgifte helaas ook niet (dit gaat allemaal digitaal). Maar ook geen mogelijkheid voor horeca voorafgaand aan de wandeling en na afloop. Helaas ook geen muziek zoals u van ons gewent bent.

Route pijlen

De route is niet voorzien van pijlen. Wel is er een duidelijke beschrijving van de routes gemaakt, waarbij gebruik gemaakt is van bestaande aanduidingen, zoals wandelnetwerken en straatnamen.

Er mogen door de geldende Corona beperkingen geen wagenrusten worden ingericht.

Aangepaste horeca

Er mogen door de geldende Corona beperkingen geen wagenrusten worden ingericht. De horeca heeft de mogelijkheid “koffie to go” aan te bieden. Hierover zijn in Cuijk en Heumen met enkele ondernemers afspraken gemaakt. Deze horecagelegenheden staan op de route beschrijvingen vermeld. Mogelijk dat de nu (eind april) geldende maatregelen verder worden versoepeld. Als dit het geval is kan er waarschijnlijk meer binnen de horeca.

EHBO

Er is geen EHBO op de route, wel staat er een noodnummer op de routebeschrijvingen van EHBO’ers die in noodsituaties kunnen assisteren.

Parkeerplaatsen

De organisatie kan/mag geen parkeergelegenheid in de directe nabijheid van Austria Sport inrichten. U dient zelf in de omgeving, als u met de auto komt, een plaatsje te zoeken voor uw voertuig. Het nabij gelegen industrieterrein biedt mogelijkheden. Opgemerkt dient te worden dat er op het terrein van de Praxis niet geparkeerd mag worden.

Geen mobiele toiletvoorziening

De zogenaamde “dixie’s” mogen niet geplaatst worden.

Online inschrijving

Inschrijving en bestellen van de route kan alleen online. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de online inschrijfmodule van de KWBN. Inschrijving vanaf 1 mei tot en met  21 mei 2021. De link hiervoor is geplaatst op deze site.

Wel een goede routebeschrijving

Er zijn door onze marsleiders een drietal goede en mooie routes gemaakt. Helaas moesten er een aantal afstanden geschrapt worden.  De omstandigheden hebben ons daartoe gedwongen.

Certificaat

Bij afwezigheid van start- en finishbureau kunnen er geen wandelboekjes worden gestempeld. Er is geen controle onderweg. Wel hebben wij als organisatie gemeend iedereen die heeft ingeschreven enkele dagen na 24 mei 2021 een certificaat toe te sturen. Dit zal digitaal gaan plaatsvinden. U kunt daarna dit certificaat zelf printen.

Stichting Malden Wandelt hoopt u op deze manier een goed en leuk alternatief te bieden voor onze reguliere Drie Provinciëntocht en de vele andere tochten van collega organisaties die noodgedwongen zijn afgelast.

Wij hopen dat u ook op deze manier van onze mooie wandeltocht kunt genieten.